Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z mortadeli na boczku

Składniki:

  • 150 g chudego wędzonego boczku
  • margaryna
  • 3 cebule
  • 500 g mortadeli
  • 1 puszka pomidorów
  • 1łyzeczka bulionu
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • zagęstnik do sosów
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
  • bazylia
  • 100 g śmietany 20%

    Sposób wykonania:
    Pokrojony boczek podsmażyć na margarynie po czym dodać posiekaną cebulę.
    W między czasie mortadelę pokroić w kostkę, paprykę w słupki a pomidory na mniejsze kawałki.
    Przełożyć wszystko do cebuli.
    Wymieszać i przez chwilę dusić.
    Następnie wlać bulion wymieszany z ¼ l wody.
    Gotować około 10 minut.
    Po tym czasie dodać odsączoną kukurydzę.
    Całość wymieszać, zagęścić i doprawić so smaku solą, pieprzem, papryką oraz bazylią.
    Na sam koniec podprawić śmietaną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *