Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z karpia, lina, sandacza lub okonia

Składniki:

  • 1 kg dokładnie wyfiletowanej ryby
  • 3 cebule
  • 1 szklanka kwaśnej kremówki
  • ½ szklanki oleju
  • ½ szklanki przecieru pomidorowego
  • 1 liść laurowy
  • sól, pieprz, chili

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje, przyprawić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej,  zeszklić na nim cebulę, dodać rybę, smażyć kilka minut mieszając. W rondlu wymieszać przecier pomidorowy, przyprawy, podlać wodą, przyprawić pikantnie, dusić mieszając kilkanaście minut, dodać rybę i cebulę, śmietanę dusić razem 10 minut ostrożnie mieszając. Podawać z makaronem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *