Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz z indyka w curry z migdałami

Składniki:

    • 50 dkg piersi z indyka
    • 2 łyżki masła
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • ½ łyżeczki kminku
    • 3 pomidory
    • sok z ½ cytryny
    • kilkanaście obranych ze skórki migdałów
    • posiekana natka pietruszki
    • sól, pieprz, curry do smaku


    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w plastry o grubości 1 cm, obsmażyć na złoty kolor. Obsmażone plastry pokroić w paski o grubości około 1 cm, obsączyć z oleju na ręczniku papierowym, odstawić. Cebule i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i czosnek, zeszklić. Dodać kminek, curry sól i pieprz do smaku, dusić przez 2 minuty. Pomidory obrać, usunąć nasiona, pokroić w kostkę, dodać na patelnię, podlać wodą lub bulionem i dusić przez 7 minut. Do tak przygotowanego sosu dodać mięsne „frytki”, sok z cytryny, migdały, dusić razem jeszcze 5 minut i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *