Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wołowy z kawałkami warzyw

 

Składniki:

  • 60 dag wołowiny
  • 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 ziemniaki
  • 3 marchewki
  • 2 pory
  • seler
  • ½ główki białej kapusty
  • 2 szkl. bulionu
  • olej
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

 

 

Sposób wykonania:

  1. Warzywa obrać i pokroić na kawałki.
    Następnie na rozgrzanym oleju zeszklić posiekaną cebulę oraz czosnek, wówczas dodać pokrojone w kostkę mięso i przesmażyć po czym dodać warzywa oraz majeranek.
    Całość wymieszać i zalać bulionem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Trzymać na ogniu pod przykryciem około 1 godziny.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

     

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Gosię

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *