Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wołowy Waldemara

 

Składniki:

  • ½ kg wołowiny
  • 2 łyżki masła
  • 2 cebula
  • łyżka mąki
  • ½ łyżki koncentratu pomidorowego
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w duża kostkę, która oprószyć solą oraz pieprzem po czym obtoczyć je w mące.
    Następie obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulą.
    Wówczas skropić całość woda i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa.
    Pod koniec duszenia dodać jeszcze do mięsa ziele angielskie, liść laurowy oraz pozostałą mąką wymieszaną z odrobiną wody.
    Dodać jeszcze koncentrat pomidorowy i całość dokładnie wymieszać.
    Na sam koniec jeśli to konieczne doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Podawać z ugotowanym ryżem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *