Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wieprzowy z kurkami

Składniki:

  • 1 kg wieprzowiny
  • 20 dag kurek
  • 2 cebule
  • ¼ l rosołu
  • kawałeczek boczku ze słoniną
  • 2 łyżki oleju
  • skórka z cytryny
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania;
Mięso pokroić w drobną kostkę, którą oprószyć pieprzem.
Następnie obsmażyć go ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Wówczas dodać posiekaną cebulę i smażyć chwilę razem.
Wlać bulion i wrzucić listek laurowy, skórkę z cytryny oraz ziele angielskie.
Trzymać na małym ogniu do miękkości mięsa.
W miedzy czasie pokroić  boczek w kostkę i przesmażyć go na rozgrzanej patelni.
Wrzucić do niego kurki i smażyć około 2  minut stale mieszając.
Po tym czasie z gulaszu wyjąć l listek laurowy oraz skórkę z cytryny a dodać kurki razem z boczkiem.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *