Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wiejski

 

Składniki:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 2 cebule
  • 70 g chudego boczku
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • bulion
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżki zagęstnika do sosów

 

Sposób wykonania:

  1. Boczek pokroić w kostkę po czym przesmażyć go na rozgrzanym oleju, wówczas dodać posiekaną cebule oraz pokrojone mięso.
    Oprószyć całość solą oraz pieprzem.
    Następnie wlać bulion i trzymać na małym ogniu około 1 godziny.
    Po tym czasie dodać jeszcze fasolkę i dusić kolejne 20 minut.
    Po tym czasie mięso razem z fasolą wyjąć a sos zagęścić i przetrzeć przez sito po czym ponownie połączyć z mięsem i fasolką.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *