Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz pełen warzyw

 

Składniki:

  • 50 dag łopatki
  • 25 dag fasoli białej
  • 25 dag białej kapusty
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • kawałek selera
  • kilka łyżek przecieru pomidorowego
  • kilka łyżek kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki maki pszennej
  • tłuszcz
  • liść laurowy
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

 

 

Sposób wykonania:
Fasolę zalać wodą i odstawić na noc.
Następnego dnia gotujemy w tej samej wodzie w której się moczyła.
Miękką fasolkę zostawić w wywarze.
W między czasie mięso pokroić na mniejsze kawałki, które oprószyć mąką po czym obsmażyć.
Następnie pokroić warzywa i dodać je do mięsa.
Wrzucić jeszcze liść laurowy oraz ziele angielskie.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i zalać całość wrzątkiem.
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem do miękkości, wówczas dodać fasolkę razem z wodą oraz przecier pomidorowy.
Całość wymieszać, podprawić jeszcze śmietaną i zagotować.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *