Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz cielęcy z pieczarkami

 

Składniki:

 

  • 60 dag cielęciny
  • 25 dag pieczarek
  • ½ szkl białego wytrawnego wina
  • 1 op. śmietany
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka estragonu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Oczyszczone mięso pokroić na mniejsze kawałki, które obsmażyć na rozgrzanej oliwie wymieszanej z masłem.
Gdy mięso się podsmaży, wówczas dodać drobno pokrojoną cebulę.
Trzymać kilka minut na ogniu po czym dodać pokrojone grzyby.
Całość wymieszać i dusić jeszcze około 20 minut.
Po tym czasie wlać wino i śmietanę.
Dusić ostanie kilka minut i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz estragonem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *