Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz cielęcy w pomidorowym sosie

Skład:

  • 1kg mięsa cielęcego
  • kolorowa papryka
  • pomidory
  • cebula
  • wywar mięsny
  • oliwa
  • sól, pieprz, papryka mielona

Sposób wykonania:
Mięso myjemy, obsączamy, kroimy w dużą kostkę, przyprawiamy i obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy na nim cielęcinę. Paprykę czyścimy z nasion i błon, kroimy w paski. Obraną cebulę kroimy w kostkę. Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skóry, kroimy w kostkę. W naczyniu rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, a jak się zeszkli pomidory i paprykę, podlewamy odrobiną wody i dusimy. Gdy pomidory zaczną się rozgotowywać dodajemy sos do smażącego się mięsa i dusimy razem przez kilkanaście minut.

 

 

 

1 comment for “Gulasz cielęcy w pomidorowym sosie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *