Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzybowe rolmopsy.

Skład:

  • filety śledziowe
  • cebula
  • suszone grzyby
  • ogórek kiszony
  • natka pietruszki
  • oliwa
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Suszone grzyby rozmoczyć, ugotować w tej samej wodzie z dodatkiem soli. Płaty śledziowe wymoczyć, osączyć. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Osączone grzyby drobno pokroić, dodać do cebuli, dusić razem kilka minut. Przyprawić do smaku i wymieszać z posiekaną natką. Na każdym płacie śledziowym ułożyć warstwę farszu, plasterek ogórka zrolować i spiąć wykałaczką, polać oszczędnie dobrą oliwą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *