Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzybowe risotto

 Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
  • 40 dag grzybów
  • 2 cebule
  • 1 por
  • 1 marchew
  • 2 pomidory
  • 1 papryka
  • 2 kostki bulionu warzywnego
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz
  • papryka
  • posiekana natka pietruszki

Sposób przyrządzenia:
Grzyby oczyścić i pokroić. Na rozgrzanej w rondlu oliwie smażyć grzyby na małym ogniu 10 – 15 minut. Obraną cebulę posiekać. Por oczyścić, odciąć zielone końce i pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, marchew obrać, pokroić w kosteczkę. Warzywa dodać do grzybów i smażyć 5 minut. Dodać opłukany ryż i 3/4 l wrzątku z kostkami bulionowymi. Przyprawić papryką, solą i pieprzem. Gotować 15 – 20 minut. Dodać pokrojone pomidory, natkę, gotować jeszcze 10 minut.

1 comment for “Grzybowe risotto

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *