Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzybowa sałatka z jajkiem i serem w majonezie-Iwony

Składniki:

  • ½ kg świeżych grzybów
  • 2-3 jajka
  • 10 dkg żółtego sera
  • ½ szklanki majonezu
  • 3 łyżki drobno posiekanego zielonego koperku

    Sposób przyrządzenia:

    Świeże grzyby oczyścić, ugotować w osolonej wodzie, osączyć na sicie, wystudzić i pokroić na paseczki. Cebulę  obrać i pokroić w kosteczkę. Jajka umyć, ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z majonezem, posypać posiekanym zielonym koperkiem. Podawać z pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *