Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzybowa na warzywnym wywarze

 

Składniki:

  • 4 szklanki wywaru z warzyw
  • 4 dag suszonych grzybów
  • średniej wielkości cebula
  • 4 dag tłuszczu
  • sól
  • pieprz
  • smietana
  • zielona pietruszka

 

 

Sposób wykonania:

  1. Grzyby ugotować po czym je odcedzić i pokroić w paski a wywar wlać do wywaru z warzyw.
    Następnie grzyby poddusić na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekana cebulę  i przełożyć do wywaru.
    Całość doprowadzić do wrzenia i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Zabielić śmietaną.
    Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *