Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzybki marynowane z cebulką Danusi

Składniki:

  • grzyby
  • cebula

Zalewa:

  • 1 szklanka octu 10%
  • 2,5 szklanki wody
  • 2 łyżki cukru do smaku
  • sól
  • ziele angielskie kilka ziaren
  • liście laurowe


Sposób przyrządzenia:

Zdrowe twarde główki grzybów najlepiej jeden gatunek ugotować w osolonej wodzie czas gotowania 30 min. Wszystko składniki zalewy wymieszać, zagotować. Grzyby ułożyć w słoiku , plastry cebuli surowej przełożyć grzyby i na wierzch plastry ułożyć zalać przygotowaną zaprawą . pasteryzować 30 min.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Danuta 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *