Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzanki z grzybami i serem

Składniki:

  • 4 bułki kajzerki
  • 15 dag świeżych grzybów
  • 20 dag sera twarogowego
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka parmezanu
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju po czym dodać pokrojone grzyby i trzymać na małym ogniu około 15 minut.
Po tym czasie doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Następnie jajka wbić do twarogu i całość dokładnie utrzeć, wówczas dodać grzyby z cebulkę i ponownie wymieszać.
Natomiast z bułek wydrążyć miękki  środek po czym posmarować  je masłem i wypełnić twarogowo-grzybowym farszem.
Przełożyć do brytfanny wysmarowanej masłem i posypać je startym parmezanem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec aż się zarumienią.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *