Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzanki z grzybami i pomidorem

Składniki:

    • 50 dkg grzybów leśnych
    • 2 pomidory
    • 1 mała cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • tarty żółty ser
    • natka pietruszki
    • masło
    • olej
    • chleb tostowy lub bułka wecka
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Grzyby oczyścić, odciąć trzony, kapelusze pokroić w grube plastry. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Na patelni rozgrzać olej i masło, zeszklić na nim cebulę i czosnek, dodać grzyby i natkę pietruszki, dusić mieszając aż wytwarzający się sos odparuje, przyprawić. Kromki chleba tostowego lub bułki posmarować masłem, ułożyć na nich grszyby, po dwa plastry pomidora, posypać żółtym serem. Zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku aż ser się rozpuści i lekko przyrumieni. Podawać natychmiast. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *