Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzanki z gorgonzolą i czarnymi oliwkami

Składniki:

  • 4 kromki chleba
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 150 g gorgonzoli

    Pasta z czarnych oliwek:

  • 200 g czarnych oliwek
  • 50 g filecików anchois z puszki
  • 2 łyżki kaparów
  • 2 ząbki czosnku
  • starta skórka i sok z 1 cytryny
  • 10 łyżek oliwy

    Sposób wykonania:

    1. Wszystkie składniki podane na pastę wrzucić do robota kuchennego i dokładnie zmiksować, aż powstanie gładka masa.
      Następnie kromki chleba zarumienić w rozgrzanym piekarniku.
      Rozsmarować na nim ser grongonzola a na środku położyć pastę oliwkową.
      Podawać od razu po przygotowaniu.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *