Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzaniec z rodzynkami i migdałami

Składniki:

  • 1 l czerwonego wina
  • 10 dag rodzynek
  • 10 dag migdałów
  • 1 op. cukru waniliowego
  • ½ łyżeczki zmielonego kardamonu
  • kawałek cynamonu
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 50 ml winiaku

    Sposób wykonania:
    Wini podgrzać na małym ogniu z dodatkiem cukru waniliowego, migdałów, rodzynek, kardamonu oraz cynamonu.
    Trzymać na malutkim ogniu około 10 minut.
    W między czasie do rondelka wsypać cukier i zalać go winiakiem, po czym go podpalić aby cukier się roztopił, wówczas dodać go do winiaku.
    Dokładnie wymieszać i przelać do szklanek.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *