Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gruszkowa galaretka

Składniki:

  • 2 szkl musu gruszkowego
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 1/3 łyżeczki zmiażdżonych goździków
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • ½ szkl. białego deserowego wina
  • sok z cytryny do smaku
  • listki mięty

    Sposób wykonania:
    Żelatynę rozpuścić w winie w kąpieli wodnej.
    Następnie mus razem z goździkami oraz miodem utrzeć ze sobą po czym dodać żelatynę.
    Dokładnie wymiesza i doprawić do smaku sokiem z cytryny.
    Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki na 30 minut.
    Przed podaniem udekorować listkami mięty.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *