Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gruszki z zielem angielskim

Składniki:

  • 4 gruszki
  • 300 ml soku z pomarańczy
  • 2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
  • 60 g rodzynek
  • 2 łyżki jasnego brązowego cukru
  • starta skórka z pomarańczy

Sposób wykonania:
Gruszki obrać, przekroić na połówki i usunąć gniazda nasienne.
Następnie przełożyć gruszki do rondelka.
Dodać rodzynki, cukier, ziele angielskie oraz sok pomarańczowy.
Całość podgrzewać na małym ogniu aż cukier się rozpuści, wówczas doprowadzić do wrzenia i gotować 1 minutę.
Następnie zmniejszyć płomień i gotować kolejne 10 minut.
Podawać gruszki z sosem z duszenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *