Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gruszki z serem brie

Składniki:

  • 1 gruszka
  • ¼ szkl. uprażonych orzechów nerkowca
  • 2 łyżeczki masła
  • 1 kliny 125 g sera brie
  • 2 cząstki cytryny
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Na rozgrzane masło wrzucić gruszkę obraną i pokrojoną w plastry.
    Oprószyć ją solą oraz pieprzem i trzymać na ogniu około 1 minutę
    Po tym czasie polać ją sokiem z cytryny i wyjąć z rondelka.
    W między czasie ser wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i zapiekać około 2-3 minut.
    Ułożyć ser na półmisku, obok rozłożyć gruszki i całość posypać orzechami nerkowca.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *