Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Groszek, pory i grzyby shitake

 

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 pory
  • 230 g grzybów shitake
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szkl. mrożonego groszku
  • 1 łyżka wody
  • 1 łyżeczka przyprawionego octu z wina ryżowego
  • ½ łyżeczki aromatyzowanej soli
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pokrojone pory oraz grzyby wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć około 7 minut.
    Wówczas dodać jeszcze posiekany czosnek i smażyć jeszcze minutę.
    Następnie dodać groszek i podlać odrobiną wody.
    Trzymać na małym ogniu około 4 minut do miękkości groszku.
    Na koniec dodać ocet winny, dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *