Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grochówka z warzywami

Składniki:

  • 3 pory
  • seler korzeniowy
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 5 średnich ziemniaków
  • 30 dag zielonego grochu (w połówkach)
  • 20 dag niezbyt tłustej kiełbasy
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Groch zalać wodą i odstawić na 1całą noc.
    Następnego dnia ugotować.
    W między czasie pory pokroić w krążki, obrane ziemniaki i seler w kostkę po czym całość wrzucić do grochu.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu około 10 minut.
    Na sam koniec wrzucić jeszcze kiełbasę pokrojoną w plasterki.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *