Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowany stek z kapeluszem

 

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • 8 pieczarek
  • 1 bulwa fenkułu
  • 8 łyżek suszonych pomidorów
  • 1 ząbek czosnku
  • 75 g startej fontiny
  • 40 g startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • 4 steki z polędwicy
  • oliwa

 

 

Sposób wykonania:
Pokrojony fenkuł smażyć około 5 minut na rozgrzanej oliwie, po czym dodać pomidory, czosnek oraz 4 posiekane grzyby.
Trzymać na ogniu kolejne 3 minuty.
Po tym czasie dodać starte sery oraz bazylię i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałą masą nadziać resztę kapeluszy  pieczarek.
Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20 minut.
W między czasie steki oprószyć solą oraz pieprzem i grillować według uznania.
Przed podaniem na każdym steku ułożyć kapelusz z farszem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *