Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowany karczek Aleksandry

Gorąco polecamy sprawdzone przepisy na znakomite potrawy z grilla. Grillowany karczek Olgi. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: karczku, miodu, jogurtu naturalnego i rozmarynu.  
 

Składniki:

  • 1 kg karczku
  • 18 dag jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki curry
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka sosu sojowego 
  • 1 łyżeczka rozmarynu 
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich 
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miski przełożyć jogurt naturalny.
    Dodać do niego miód, curry oraz sos sojowy.
    Wrzucić jeszcze rozmaryn i zioła prowansalskie.
    Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Marynować około 2-3 godzin.
    Po tym czasie kłaść mięso na rozgrzanym ruszcie.
    Grillować z obu stron na zloty kolor.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *