Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowany filet z kurczak na sałacie

Składniki:

 

  • 6 kotletów z piersi kurczaka

 

  • 50 dkg ugotowanego makaronu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 oczyszczona, pokrojona papryka
  • 2 szklanki pokrojonego selera naciowego
  • 1 posiekana, czerwona cebula
  • 2 łyżki posiekanej naci pietruszki
  • 3 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy
  • 2/3 szklanki oleju
  • sól, pieprz
  • liście sałaty

 

 

Sposób przyrządzenia:
Umyte, osuszone i przyprawione filety piec około 15 minut na średnio nagrzanym grillu kilkakrotnie obracając. Po upieczeniu mięso przełożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, odstawić. W dużej misce wymieszać makaron, paprykę, seler, cebulę, zieleninę, wlać też sos powstały w miseczce z pieczonym kurczakiem. Upieczone piersi kurczaka pokroić w plastry, dodać do miski z makaronem i innymi składnikami. Przygotować dresing. Majonez, musztardę, ocet winny zmiksować z olejem, przyprawić. Na półmisku  wyłożonym liśćmi sałaty ułożyć przygotowaną sałatkę, polać dresingiem i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *