Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane żeberka Iwony

Składniki:

    • 1 ½  kg pokrojonych żeberek wieprzowych
    • 4 ząbki czosnku
    • 3 cebule
    • 2 łyżki musztardy
    • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 4 łyżki sosu sojowego
    • 3 łyżki oleju
    • 1 łyżka kminku
    • 1 łyżka mielonej papryki
    • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Sos sojowy połączyć z olejem, musztardą, i przecierem pomidorowym, dodać, cebule i czosnek, kminek, paprykę, doprawić do smaku sola i pieprzem, dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i natrzeć przygotowaną  marynatą. Owinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie grillować po 10-15 minut z każdej strony. Podawać z ziemniaczaną sałatką.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *