Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane szaszłyki z kurczaka Adama

Znakomite przepisy na grill. Musisz je wypróbować. Grillowane szaszłyki z kurczaka. Do przyrządzenia naszego przepisu potrzebujesz: piersi z kurczaka, sosu tabasco, miodu, coli i czosnku. 

 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka 
  • 2 łyżki coli
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • 1 łyżeczka tabasco
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku 
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie pokroić ją w mniejsze kawałki.
    Natomiast do miseczki przelać colę, sok z limonki oraz miód.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Dodać jeszcze ketchup praz sos tabasco.
    Obraną cebule posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę.
    Dodać je do marynaty.
    Wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
    Do powstałej marynaty przełożyć mięso.
    Stawić go do lodówki na co najmniej 2 godziny.
    Im dłużej mięso się marynuje tym lepiej.
    Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i odsączyć  z nadmiaru marynaty.
    Nabijać je na patyczki od szaszłyków.
    Kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto ze wszystkich stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *