Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane steki z sałatką

Składniki:

  • ¼ szkl. oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki ziół włoskich
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 4 steki jagnięce

    Sałatka z fasolą

  • 200 g fasolki szparagowej
  • 200 g fasolki lima
  • 250 g pomidorów
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • rukola

Sposób wykonania:

  1. Oliwę wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, sokiem z cytryny oraz ziołami włoskimi.
    Do powstałej marynaty włożyć steki i odstawić na 30 min.
    Po tym czasie usmażyć steki na grillu.
    W między czasie fasole lima zalać wrzątkiem i odstawić na 2 min. po czym odcedzić i zahartować zimna wodą.
    Następnie dodać do niej fasole szparagową, pomidory pokrojone na połówki, sok z cytryny oraz oliwę.
    Upieczone steki podawać z sałatką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *