Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane pstrągi Poli

Dla miłośników grillowania. Zbiór znakomitych przepisów. Grillowane pstrągi Poli to nasza dzisiejsza propozycja. Lista zakupów; pstrągi, oliwa z oliwek, sok z cytryny, czosnek i natka pietruszki. 
 

Składniki:

  • kilka małych pstrągów 
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka suszonego koperku
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 dymka
  • 1 łyżeczka kolendry
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pstrągi dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek oraz sok z cytryny.
    Dokładnie wymieszać i dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki, koperek i kolendrę.
    Wrzucić jeszcze posiekaną dymkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Ponownie wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć pstrągi.
    Odstawić je na około 1 do 2 godzin.
    Po tym czasie kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *