Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane dzwonka z łososia Marceliny

Pyszna rybka, prosto z grilla, czyli nasz pomysł na grillowane dzwonka z łososia Marcela. Aby je przygotować będziesz potrzebować oprócz łososia: czosnku, bazylii, oliwy z oliwek i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 2 dzwonka z łososia
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • ½ łyżeczki suszonej papryki łagodnej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Rybę delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić do miseczki.
    Dodać do niego oliwę z oliwek, sok z cytryny, bazylię oraz paprykę.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć dzwonka.
    Odłożyć na co najmniej 1 godzinę.
    Po tym czasie kłaść dzwonka na rozgrzanym ruszcie i grillować z obu stron na złoty kolor. 
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *