Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowana pierś z kurczaka Marleny

Przepisy na kurczaka warte spróbowania. Grillowana pierś z kurczaka Marleny to nasza dzisiejsza pozycja. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: piersi z kurczaka, musztardy, czosnku, miodu i oliwy z oliwek.
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 2 łyżki musztardy 
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek 
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i podzielić na mniejsze porcję®, które delikatnie rozbić dłońmi.
    Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
    Zalać go oliwą z oliwek po czym dodać jeszcze miód i musztardę.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku słodką papryką, solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Odstawić na co najmniej 1 godzinę, aby mięso przegryzło się z przyprawami.
    Po tym czasie kłaść na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu storn.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *