Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowana pierś z kurczaka Laury

Szybkie i oryginalne przepisy na potrawy z grilla. Dziś przepis na grillowana pierś z kurczaka Laury. Przepis zawiera: pierś z kurczaka, miód, jogurt naturalny, musztardę i czosnek.
 

Składniki:

  • 2 piersi kurczaka 
  • 1 łyżka miodu 
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 gałązki tymianku

 

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić i podzielić na mniejsze porcję.
    Do miseczki przelać miód.
    Dodać do niego jogurt naturalny, musztardę i oliwę z oliwek.
    Dokładnie wymieszać po czym doda c jeszcze sok z cytryny, tymianek oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Odstawić je na około 2 godziny.
    Po tym czasie kłaść piersi na rozgrzanym ruszcie.
    Grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *