Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowana pierś w czosnkowej marynacie

Wyszukaj swój przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Dziś przepis na grillowaną pierś w czosnkowej marynacie. Przepis zawiera: pierś z kurczaka, czosnek, oliwa z oliwek. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku 
  • ½  łyżeczki curry
  • ½  łyżeczki czosnku niedźwiedziego
  • ½  łyżeczki słodkiej papryki
  • ½  łyżeczki soli
  • ½  łyżeczki pieprzu

Sposób wykonania:

  1. Pierś z kurczaka oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Do miseczki przelać oliwę z oliwek.
    Wrzucić do niej obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Następnie dodać curry, czosnek niedźwiedzi oraz słodką paprykę.
    Całość dokładnie wymieszać i na koniec doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Odstawić na kilka godzin, aby mięso dobrze przegryzło się z przyprawami.
    Po tym czasie kłaść kurczaka na rozgrzanym ruszcie.
    Grillować na złoto z obu stron.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *