Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowana kaszanka z jabłkami

Składniki:

  • 1 kg. kaszanki
  • 4 jabłka
  • główka  czosnku
  • majeranek
  • pieprz ziołowy
  • 3 cebule
  • olej

    Sposób przygotowania:
    Kaszankę pokroić w grube plastry , cebulę w krążki. Jabłka umyć i pokroić w ćwiartki. Przygotować folię aluminiową, tyle kawałków ile kaszanki, zostawiając odpowiedni margines na zawinięcie paczuszki. Każdą folię posmarować olejem, położyć porcję kaszanki, po 2 ćwiartki jabłka, trochę cebuli i ząbek czosnku. Posypać lekko majerankiem i pieprzem ziołowym. Całość zawijamy ale niezbyt szczelnie. Układamy na rozgrzanym grillu, pieczemy od 15 do 30 min.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *