Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywa z grilla

Te warzywa i ser kozi to proste, klasyczne, i wspaniałe połączenie.

Składniki:

  • 2 średnie czerwone papryki o wydłużonych strąkach, podzielone wzdłuż na połowę
  • 4 kapelusze dużych pieczarek
  • 1 bakłażan pocięty wzdłuż na grube plastry
  • oliwa z oliwek
  • ocet balsamiczny
  • sól i pieprz
  • 20 dkg ser kozi lub miękki żółty ser
  • 8 kromek chleba tostowego
  • świeża bazylia

Sposób przyrządzania:
Paprykę, grzyby, i bakłażan posmarować oliwą. Paprykę układamy centrum grilla i opiekamy przez 2 minuty. Dokładamy grzyby i bakłażan, grillujemy przez dalsze 8 do 10 minut odwracając kilkakrotnie i uważając aby się nie przypaliły. Gotowe warzywa przyprawiamy solą i pieprzem oraz kilkoma kroplami octu balsamicznego, odstawiamy w ciepłe miejsce. Każdą kromkę chleba tostowego opiekamy z jednaj strony na grillu, odwracamy, na opieczoną stronę nakładamy ser, układamy upieczone warzywa, posypujemy posiekanymi listkami bazylii i opiekamy przez kilka minut przykryte tacką do grillowania. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *