Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Greckie kruche ciasteczka

 

Składniki:

 

  • 225 g miękkiego masła
  • 55 g cukru pudru
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka ouzo
  • 350 g mąki
  • 115 g czekolady
  • cukier puder

Sposób wykonania:
Masło utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo żółtka, ouzo, kawałki czekolady oraz mąkę.
Ciasto dokładnie wyrobić rękami.
Powstałe ciasto pokroić na 24 kawałki i z każdego uformować kulę, którą lekko spłaszczyć dłońmi.
Ułożyć je na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 15 minut.
Po upieczeniu i ostygnięciu posypać obficie cukrem pudrem, aby całe były nim okryte.

1 comment for “Greckie kruche ciasteczka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *