Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gracki dorsz

Ryba:

  • dorsz 60 dag
  • mąka pszenna 3 dag
  • olej 40 ml
  • sól
  • natka pietruszki

    Sos:

  • olej 50 ml
  • marchewka 25 dag
  • pietruszka 10 dag
  • seler 15 dag
  • cebula 10 dag
  • koncentrat pomidorowy 10 dag
  • musztarda 1 łyżeczka
  • cukier
  • papryka słodka mielona
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • zielenina

    Sposób przyrządzenia:
    Filety rybne z dorsza należy posolić, obsypać mąką, usmażyć bez
    panierowania na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Wszystkie warzywa należy
    oczyścić, obrać, a następnie umyć i pokroić w paseczki. Warzywa należy
    podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju, gdy będą już miękkie należy
    dodać do nich koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku przyprawami,
    dodać ziele i liść, od czasu do czasu warzywa należy podlewać wodą.
    Poddusić do miękkości. Dorsza po usmażeniu należy ułożyć na półmisku i
    zalać sosem, przyozdobić posiekaną zieleniną.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *