Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gotowany na parze filet z pangi z zieloną cebulką i imbirem

Składniki:

  • 50 dkg podzielonego na porcje fileta z pangi
  • kilka „piórek” zielonej cebulki pokrojonej na 2 cm odcinki
  • 2 cm kawałek kłącza imbiru pokrojony w zapałkę
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego

    Sposób przyrządzenia:
    Przyprawione solą i pieprzem porcje ryby ugotować na parze. W międzyczasie na patelni rozgrzać olej, dodać cebulkę, imbir i sos sojowy, dusić kilka minut. Ugotowaną rybę ułożyć na talerzach, obłożyć cebulką z dodatkami i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *