Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Golonki w kapuście

 

Składniki:

  • 2 golonki
  • ½ kg kiszonej kapusty
  • ½ cebuli
  • ząbek czosnku
  • 3 łyżki smalcu
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • ½ łyżki kminku

 

 

Sposób wykonania:

  1. Golanki obsmażyć na rozgrzanym maśle.
    W miedzy czasie posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanej patelni i dodać do golonek razem z posiekanym czosnkiem oraz kiszoną kapustą.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz kminkiem.
    Na koniec wrzucić jeszcze ziele angielskie oraz liść laurowy.
    Trzymać na małym ogniu około 2 godzin.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *