Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Golonka z indyka po pekińsku

Składniki:

  • 2 golonki z indyka
  • 2-3 cebule
  • 2 łyżeczki imbiru mielonego
  • 5 łyżek cukru
  • 1/2 szklanki sosu sojowego
  • szczypta carry i cynamonu
     
    Przyrządzanie:
    Opłukane golonki ułożyć w garnku pamiętając żę nie lubią ścisku. Zalać wodą tak oby przykryć mięso i zagotować. Zebrać "szumowiny" i wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, cukier, imbir, cynamon, carry i wlać sos sojowy. Mieszać i gotować  na wolnym ogniu przez 1,5 godziny obracając  co jakiś czas, aby golonka z każdej strony okleiła się smakowitym sosem. Gotowa golonka powinna być miękka, a sos którego zostanie niewiele będzie gęsty, ciemno czerwony. Podawać z ryżem lub  pieczonymi ziemniakami i koniecznie z surówką .

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez helas

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *