Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gołąbki z pieczarkami

Skład:

  • mała główka kapusty
  • 40 dag pieczarek
  • łyżka oleju
  • 25 dag wędzonego boczku ze skórą
  • 2 łyżki kaszy manny
  • 1/2 l. rosołu ( z kostki )

Sos:

  • 2 cebule
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1/2 szklanki rosołu ( z kostki )
  • 2łyżki oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Pieczarki obrać, pokroić. Z boczku odciąć skórę, pokroić w paseczki. Podsmażyć, dodać pieczarki, chwilę dusić. Przyprawić. Dodać kaszę mannę. Kapustę spażyć, wyciąć głąb, wybrać najmniejsze liście. Na każdy nałożyć farsz, zwinąć. Na dno garnka położyć skórę z boczku, wyłożyć pozostałymi liśćmi i ciasno układać kapustę. Zalać rosołem, przykryć, gotować na małym ogniu. Cebule obrać, pokroić, zeszklić na gorącym oleju, dodać przecier pomidorowy, przyprawy, zalać rosołem. Dusić do miękkości. Gołąbki podawać z duszoną cebulą i pieczywem

Post navigation

1 comment for “Gołąbki z pieczarkami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *