Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gołąbki bez owijania

 

Składniki:

  • 50 dag białej kapusty
  • 1 szkl. ryżu
  • 1 szkl. kaszy manny
  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 szkl. bulionu warzywnego
  • 2 jajka
  • tłuszcz
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Ryż zalać wodą i ugotować na sypko.
    W między czasie kapustę poszatkować po czym dodać do niej odcedzony ryż i zmielone mięso.
    Następnie wbić jeszcze jajka, dodać kaszę manną.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy uformować małe kotleciki, które podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Następnie przełożyć gołąbki do gorącego bulionu i trzymamy na małym ogniu do zupełnej miękkości.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *