Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Glazurowany, pieczony schab z kością

Składniki:

  • 2 kg schabu środkowego  z kością

    Glazura:

  • ½ szklanki sosu sojowego
  • ¼ szklanki pikantnego keczupu
  • ½ szklanki suszonych moreli lub śliwek

    Sposób przyrządzenia:
    W dużym rondlu doprowadzić do wrzenia wodę z dodatkiem przypraw, włożyć do niego w całości mięso, gotować 45 minut. Obgotowane mięso wyłożyć na półmisek. Przygotować glazurę.  Wszystkie składniki glazury zmiksować. Mięso dokładnie posmarować przygotowaną glazurą. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku często obracając i smarując glazurą. Podawać na zimno lub na gorąco z dodatkiem warzyw, sałatek itp.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *