Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Glazurowany pasternak z groszkiem

Składniki:

  • 400 g pasternaku
  • ½ pęczka cebulki
  • 300 g groszku cukrowego
  • 3 łyżki oleju arachidowego
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • mielona gorczyca
  • 4 łyżki syropu klonowego

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać, pasternak  pokroić na mniejsze kawałki i razem z groszkiem przesmażyć na rozgrzanym oleju około 4 minut.
    Po tym czasie doprawić warzywa do smaku i wyjąć z patelni.
    Na tą samą patelnie wlać  syrop klonowy i dodać gorczyce oraz musztardę.
    Chwile smażyć i ponownie  włożyć warzywa, glazurować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *