Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Glazurowany kotlet mielony

Składniki:

  • 1/5 kg mieszanego mielonego mięsa
  • 1 drobno posiekana cebula
  • 1 drobno pokrojony ząbek czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 mała namoczona i odciśnięta bułka
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, sos sojowy
  • oliwa

    Glazura:

  • 1/3 szklanka keczupu
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego

    Sposób przyrządzenia:
    Na patelni rozgrzać łyżeczkę oliwy, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć mieszając, schłodzić. Wszystkie składniki kotletów dokładnie wymieszać, z masy formować owalne kotlety. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C przez około 40 minut, smarować wymieszanymi składnikami glazury i dopiec dodatkowo przez 10 minut obracając. Podawać z ulubionymi dodatkami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *