Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Glazurowane żeberka wieprzowe

 

Składniki:

    • 2 kg ładnych żeberek wieprzowych
    • 4 łyżki miodu
    • 4 łyżki sosu Hoisin
    • 2 łyżki sosu ostrygowego
    • 4 łyżki sosu sojowego
    • 5 posiekanych ząbków czosnku

 

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Żeberka umyć, podzielić na porcje, polać marynatą, wymieszać i odłożyć na minimum 2 godziny do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni C. Żeberka ułożyć na blasze do pieczenia i piec przez około 60 minut, w połowie czasu obracając je. Podczas pieczenia zraszać żeberka pozostałą marynatą wymieszaną z wodą. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *