Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gicz jagnięca z zieloną papryką

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 gicze jagnięce
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • zielona papryka
  • ¾ łyżeczki tymianku
  • łyżeczka cząbru
  • łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 1 szkl soku pomidorowego
  • ½ szkl wytrawnego czerwonego wina
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki wody

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej oliwie przesmażyć mięso ze wszystkich stron po czym odstawić na bok.
Na tą sama patelnie wrzucić posiekany czosnek, cebulę oraz paprykę pokrojona w paski.
Smażyć do miękkości po czym dodać cząber, tymianek, sok pomidorowy oraz wino.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Doprowadzić do wrzenia i ponownie włożyć kawałki mięsa.
Gotować pod przykryciem około 2 godzin.
Na koniec dodać mąkę wymieszaną z wodą na pastę.
Gotować jeszcze chwilę do zgęstnienia sosu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *