Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gicz jagnięca duszona w warzywach

Składniki:

    • Gicz jagnięca – 2600 g
    • Olej  200 g
    • Seler  – 200 g
    • Marchew – 200 g
    • Cebula – 100 g
    • Bulion – 3 l
    • Kus – kus gotowany – 120 g
    • Cukinia grilowana – 50 g
    • Pieczony pomidor – 50 g
    • Przyprawy: czosnek ½ szt., rozmaryn, ziele ang., liść laurowy, tymianek
    • Sos paprykowy (50 g):
    • Papryka b/s – 900 g
    • Limonka – 1 szt. 70 g
    • Przyprawy: ziarna kopru włoskiego, kolendra, suszona mięta, papryka sypka, papryczka chili, sos sojowy

    Sposób przyrządzenia:
    Gicz podsmażyć na oleju z warzywami dusić do miękkości. podawać z kus-kusem, 2 kawałkami zgrilowanej cukinii, sosem paprykowym. Całość wykończyć dekoracyjnie zmiksowanym sosem własnym, suszoną trawką z pory, ziołami i połówką pieczonego pomidora z cukrem i ziołami.
    Sos paprykowy:
    Paprykę zmiksować z sokiem i startą skórką cytryny i wszystkimi przyprawami.

    David Selex

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *